Saturday, February 23, 2008

Iklan- Jangan lupa apa terjadi pada umat Islam luar

Salam,

Di tengah-tengah kekecohan pilihanraya, kita tidak harus lupa pada penderitaan umat Islam di luar sana mungkin sedikit iklan boleh menyedarkan kita ?

entahlah...

Keamanan tidak akan pernah dapat dicapai tanpa Islam, yakinkah dengan multi-rasional, perpaduan kaum, kemewahan ekonomi, pembangunan dan Islam hadhari akan dapat menyekat barat dan kuasa-kuasa besar dunia daripada menjajah dan menakluk kita ?Apakah hanya dengan menganut faham sekuler, mengakui Islam hanya sekadar agama yang berkait urusan nikah-kahwin, cerai dan mati itu boleh menjamin kita akan dianggap sebagai rakan oleh Amerika dan musuh-musuh Islam lalu mereka tidak akan mengapa-apakan kita ?

"Sesungguhnya telah pun sesat golongan sebelum mereka dan menyesatkan pula ramai orang selain mereka dan sesatlah mereka dari jalan yang benar" (Surah Al-Mai'dah : 77).

berikut ialah laporan berita :

Los Angeles, Alta California - May 2, 2004 - (ACN) The release, by CBS News, of the photographs showing the heinous sexual abuse and torture of Iraqi POW's at the notorious Abu Ghraib prison has opened a Pandora's box for the Bush regime. Apparently, the suspended US commander of the prison where the worst abuses took place, Brigadier General Janis Karpinski, has refused to take the fall by herself and has implicated the CIA, Military Intelligence and private US government contractors in the torturing of POW's and in the raping of Iraqi women detainees as well.....Sila layari : http://www.jameswickstrom.com/

Astagfirullah...x3

Apa ustaz niiih ? Pamerkan gambar2 macam ni di blog ini ?

Saya menyakini, ramai yang membuka weblog ini banyak secara kebetulan, jadi bagi saya tidak mengapa pelajari hakikat dan kebenaran walau melalui cara yang agak keterlaluan...gambar di atas sudah ditapis, cuma saya terfikir harus dipamerkan gambar di atas agar menunjukkan sikap kebiadapan bangsa yang mengaku bertamadun di dunia hari ini dengan keangkuhan mereka.

Maruah umat Islam, tiada pembela, keagungan Islam hanya didengari sekali-sekala diselangi dengan batuk-batuk buatan oleh penceramah yang berucap di PWTC dengan merasmikan acara dan majlis rasmi.

Tiada kesungguhan, hanya ucapan belaka...

Ramai yang akan mengeluh pada saya, lalu berkata, "ustaz, kita kalau hendak menegur pun kenalah berhikmah dan beradab, menjaga tatatertib...." saya setuju pada hal tersebut, cuma jangan terlupa realiti semasa ialah apa yang saya pamerkan dan apa yang lebih lebih teruk dari itu...!

Masih ramai, umat Islam yang berilmu kononnya, mantap aqidah katanya, suci dan bersih matlamat ujarnya, salim dan sahih manhaj omongnya....namun masih menyetujui SEKULER di negara sendiri dan menganggap menjatuhkan kuffar di negara luar yang menindas umat Islam dan berjihad menentangnya ialah kerja bid'ah.

Adapun kerja-kerja menjatuhkan kezaliman, kefasiqkan dan kebathilan (yelah, sapa pulak yang mengkafirkan orang Islam di Malaysia ni jadi kita cakap fasiq jer...) ialah satu kerja khawarij yang melawan sebuah pemerintahan yang sah menurut kitab mereka dan sunnah mereka pada omongan-omongan mereka...

Bukan sekali orang menegur pasal gambar yang pernah saya pamerkan ini, katanya elok pamerkan gambar-gambar yang menutup aurat, saya setuju namun agaknya dia terlupa di Cyber Cafe yang dia sedang menaip itu ketika menulis kepada saya itu pun, gadis yang disebelahnya bahkan memakai skirt singkat menampakkan betis dan peha.

Kita tidak suka kepada kejahatan tetapi kita tiada pula melakukan usaha untuk mengubahnya lalu bagaimana ?

Kita benci parti pembangkang tiada akhlak dan tiada moral ketika bercakap tapi kita lupa yang kita juga seperti mereka yang mahu menegakkan Islam cumanya mereka bekerja siang dan malam tetapi kita hanya mengkritik pagi dan petang.

No comments: